Happy Feet   27 mrt 2007
Inlay van Happy Feet
 
 
Genre: Animatie, Familiefilm
Acteurs: Robin Williams (stem)
Brittany Murphy (stem)
Hugh Jackman (stem)
Nicole Kidman (stem)
Hugo Weaving (stem)
Elijah Wood (stem)
Speelduur: 105 minuten
Te huur op:    
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  7,9
Deel deze film: Tweeten  
 
     
 

Animatiefilms zijn van oorsprong bestemd voor de kleintjes, maar sinds Hollywood heeft ontdekt dat men met bekende stemmen een breder publiek aan kon trekken, is daar verandering in gekomen. De originele Engelse stemmen trekken ook het ouder publiek aan en als gevolg daarvan kwamen er in films als “Ice Age” en “Shrek” steeds meer grappen die aan de kleintjes voorbij gaan en die het ook inhoudelijk grappiger maken voor volwassenen. In “Happy Feet” zitten de stemmen van Hugh Jackman, Brittany Murphy, Elijah Wood en Nicole Kidman, maar het is ook nu weer Robin Williams die de show steelt. Zijn dubbelrol (stem) in “Happy Feet” zorgt voor de kers op de al prachtige taart die deze film zonder enige twijfel is.

Direct bij zijn geboorte is het duidelijk dat pinguïnbaby Mumble een buitenbeentje is. Waar iedere nieuwgeboren pinguïn al snel zijn eigen levenslied weet te zingen, heel belangrijk in de pinguïngemeenschap, weet Mumble niet meer dan wat rauwe kreten te produceren. Het gebrek aan zangtalent wordt in de ogen van zijn ouders ruimschoots gecompenseerd door zijn vrolijke voeten, want Mumble kan dansen als de beste. In eerste instantie lijkt het er op dat de kolonie daar haar voordeel mee kan doen, maar de oudsten vinden het gehobbel van Mumble maar niets, en Mumble krijgt zelfs de schuld van de aanhoudende hongersnood. Hij wordt verbannen, maar met een vijftal nieuwe pinguïnvrienden gaat hij vastberaden op zoek naar de oorzaak van het gebrek aan vis.

Pinguïns zijn de nieuwe rage, want na de bekroonde documentaire “March Of The Penguins” zagen we ze in hetzelfde jaar in de animatiehit “Madagascar” opduiken en daar trokken ze met kop en schouders de meeste aandacht naar zich toe. “Happy Feet’ volgde in dat voetspoor en de film werd wereldwijd een enorme hit. Pinguïn-animatiekomedie “Surf’s Up” staat in de startblokken en de populaire dieren spelen ook de hoofdrol in “Farce Of The Penguins”, de animtatie-parodie op de documentaire. Wat een aandacht voor een wezen dat eigenlijk niet meer doet dan een beetje waggelen en vis eten. De creatieve geesten in Hollywood zijn duidelijk niet te beroerd een graantje mee te pikken van dit populaire thema en als dat allemaal zo leuk en mooi gemaakt is als “Happy Feet”, dan hebben wij daar geen problemen mee. Laat maar komen die pinguïns…


 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...